Ben je als huiseigenaar op zoek naar een woonverzekering Univé? Zowel huiseigenaren als huurders kunnen gebaad zijn bij het goed verzekeren van zowel de buitenkant van de woning als de inboedel. De verzekeringen zorgen namelijk voor meer gemoedsrust. Zowel jouw huis als inboedel zijn beschermd tegen onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand, waterschade, diefstal en andere ongelukken. De maandelijkse premie die je betaalt, valt in het niets bij de kosten die je vergoed krijgt in het geval van een gebeurtenis en de bijbehorende schade. Het kan op termijn dus veel geld besparen als je de verzekering hebt afgesloten. Maar je moet dus wel rekening houden met de maandelijkse last die hierbij komt kijken. Hoe zit dit dan precies? 

 

De verzekeringsopties maken een verschil

De kosten voor een goede woonverzekering zijn afhankelijk van de verzekering die je afsluit. Er zijn meerdere soorten verzekeringen te verkrijgen. Denk aan het beschermen van jouw inboedel, de buitenkant van de woning en de extra aansprakelijkheidsopties. Als je jouw inboedel verzekert, valt hier alles onder wat je mee kan verhuizen in het geval je naar een andere woning gaat. Meubelstukken, persoonlijke eigendommen, sieraden en apparaten zijn enkele voorbeelden van de inboedel die in de verzekering gedekt zijn. Goed weten wat je allemaal hebt, kan helpen om een goede dekking te kiezen. Als je juist de buitenkant van de woning verzekerd wilt hebben, krijg je met een geheel andere dekking te maken. Dit zorgt ook weer voor andere maandelijkse lasten voor het bezitten van de verzekering. 

 

De dekking en de aanvullende opties

Niet alleen het soort verzekering, maar ook de bijbehorende dekking kan een verschil opleveren. De basisdekking van een opstalverzekering is de goedkoopste optie waar je voor kan kiezen. Hiermee heb je de meeste gebeurtenissen al gedekt. Alleen is het niet voor iedere situatie de beste keuze. Daarom zijn er aanvullende opties beschikbaar gesteld. Deze dienen als uitbreiding op de basisverzekering. Naarmate je meer aanvullende opties kiest, gaat de maandelijkse premie ook omhoog. Daarnaast kan het eigen risico dat erbij komt kijken ook een verschil geven. Hoe hoger je het eigen risico instelt, hoe lager de premie. Maar je moet het bedrag wel kunnen dragen als je een schadeclaim hebt ingediend. Let op jouw financiële situatie bij het vaststellen van dit bedrag. 

 

Een kostenbesparing voor jouw verzekering

De locatie waar je vandaan komt, kan ook zorgen voor andere kosten. Als jouw regio erom bekend staat dat er veel vandalisme plaatsvindt, kan het een hogere premie geven. Woon je in een risicogebied voor overstromingen? Dan rekent de verzekeringsmaatschappij ook meer per maand. Uiteindelijk kunnen de bedragen van enkele euro’s tot enkele tientjes variëren. Door de verzekeringen te combineren kan je soms nog een kostenbesparing krijgen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor de verzekeringen die je nodig hebt om volop te genieten van de woning en alles dat je erin hebt staan. Maak een goede beslissing en je hoeft niet meer bang te zijn voor torenhoge kosten bij onverwachte gebeurtenissen.